VERTISPORT

Stowarzyszenie górskie Alpenverein Austria oraz VERTISPORT nawiązały współpracę!

Członkowie Alpenverein Austria posiadający aktualną kartę członkowską Alpenverein Austria otrzymają 10% zniżki na szkolenia organizowane przez VERTISPORT w ramach programu SUMMIT READY.

Kod zniżkowy: ALPENVEREIN

Program SUMMIT READY to cykl modułowych szkoleń, kompleksowo i wszechstronnie przygotowujących do aktywności górskich i wypraw w góry wysokie. Uczestnicy Programu podzieleni są na poszczególne grupy zaawansowania, a szkolenie odbywa się w oparciu o indywidualną ścieżkę rozwoju górskiego.

Uczestnictwo w programie SUMMIT READY pozwala na stopniowe podnoszenie poziomu wiedzy, umiejętności i doświadczenia uczestnika, dzięki czemu może on świadomie realizować swoje górskie marzenia i cele, będąc właściwie przygotowanym na czekające go trudności.

Celem Programu SUMMIT READY jest:
  • wszechstronne i kompleksowe przygotowanie do uczestnictwa w wyprawach w góry wysokie
  • szkolenie mające na celu zwiększanie poziomu umiejętności i wiedzy w oparciu o indywidualną ścieżkę rozwoju górskiego
  • stworzenie grup i społeczności, które będą realizować swoje górskie marzenia i cele na wszystkich poziomach zaawansowania (od osób początkujących po zaawansowanych technicznie wspinaczy)
  • selekcja do wypraw wysokogórskich, których uczestnikami są osoby właściwie przygotowane do skali trudności danej ekspedycji

Uczestnicy programu SUMMIT READY biorą udział w organizowanych przez nas kursach, szkoleniach oraz obozach górskich i wspinaczkowych. Dzięki współpracy z naszymi partnerami członkowie Programu uczestniczą także w wyprawach wysokogórskich. Poprzez właściwie prowadzone szkolenie i zbieranie górskiego doświadczenia, zwiększają swoje bezpieczeństwo i szanse wejścia na wymarzony szczyt.

Link do strony: