1. Na jaki numer dzwonimy w razie wypadku?
  2. Jak zgłosić wypadek?
  3. Gdzie dzwonimy, gdy chcemy przewiesić poszkodowanego lub zwłoki z zagranicy do kraju?
  4. Gdzie dzwonimy, gdy chcemy przewiesić poszkodowanego lub zwłoki ze szpitala do miejsca zamieszkania w kraju?
  5. Gdzie dzwonimy, gdy chcemy przewiesić poszkodowanego lub zwłoki ze szpitala do miejsca zamieszkania z zagranicy do kraju?
  6. Jestem w Ambulatorium, czy powinienem zapłacić fakturę?
    Może się zdarzyć, że zażądają zapłaty gotówką. Fakturę płacisz na miejscu. W przypadku leczenia ambulatoryjnego łącznie z lekami przepisanymi przez lekarza obowiązuje udział własny w wysokości 70 EURO na osobę. Kwota ta jest każdorazowo potrącana ze świadczenia ubezpieczeniowego wypłacanego przez GENERALI Versicherung AG.

Należy wypełnić formularz szkody i dołączyć oryginalną fakturę na adres: KNOX Versicherungsmanagement GmbH, Bundesstraße 23, 6063 Rum, Telefon: +43/512/238300, fax: +43/512/238300-15, E-Mail: AV-service@knox.co.at Formularze zgłoszeniowe szkód dostępne są na stronie www.alpenverein.at/Versicherung oraz za pośrednictwem KNOX Versicherungsmana-gement GmbH
  7. Jestem w szpitalu dłużej niż jeden dzień, czy powinienem zapłacić fakturę?
  8. Podczas akcji ratowniczej dostaje fakturę, czy powinienem zapłacić?
  9. Podczas przewozu poszkodowanego/ zwłok organizowane przez Tyrol Air Ambulance, czy powinienem zapłacić fakturę?